МВР министърът изрази предположение защо е бил убит Къро в ЮАР

...
МВР министърът изрази предположение защо е бил убит Къро в ЮАР
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Мотивът за убийството на Къро може да е свързан с лица у нас

МВР министърът изрази съмнение за какво е бил убит Къро в ЮАР и какво мисли за гибелта на Ангел Христов.

Вътрешният министър Калин Стоянов обяви пред БНР, че Министерство на вътрешните работи не разполага с информация по какъв начин починалият Ангел Христов е влезнал у нас.

" Аз персонално това, което знам, е, че Ангел Христов е умрял от инфаркт, само че следва да уточним метода, по който е влезнал в страната. Пламен Галев също е разгласен за интернационално търсене, организираме оперативно-издирвателни мероприятия, с които целим да установим дали въпросното лице не се намира на територията на България, само че все още нямаме такава информация ", уточни той.

Убийството на Къро в ЮАР

Министерство на вътрешните работи шефът уточни, че управляващите в Република Южна Африка са изразили подготвеност да пратят у нас проверяващи, които да работят дружно с българската полиция по случая с разстрела на Красимир Каменов – Къро и още трима негови близки. По думите му полицията в африканската страна е наясно с механизма по който е осъществено закононарушението.

Стоянов не изключи опцията претекста за убийството да е обвързван с лица у нас, само че добави, че към момента не може да се твърди това. " Реално те имат съединен механизма, по който е осъществено закононарушението. Просто търсят най-важното нещо, а точно - претекста, което може да бъде обвързвано и с лица от България, само че на този стадий не можем да се ангажираме с такава информация ", сподели той в предаването " Нещо повече " по стратегия " Хоризонт ".

Демерджиев: Подозирам, че убийството на Къро, атентатът против Гешев и гибелта на Ангел Христов са свързани

Кого и за какво охранява Министерство на вътрешните работи?

Към момента Министерство на вътрешните работи охранява единствено трима предпазени очевидци по прокурорски постановления, изясни вътрешният министър. Той добави, че след разбор, осъществен дружно с прокуратурата, е решено броят на охраняваните да бъде понижен. Според него фотосите на това по какъв начин служители на реда товарят багаж в джипа на Любена Павлова са имали позитивен резултат за Министерство на вътрешните работи:

" Аз желая да благодаря на индивида, който ги е направил. Който съгласно мен ги е направил и ги е пуснал за по някакъв метод да злепостави Министерството на вътрешните работи. Но тези фотоси реализираха противоположен резултат, съгласно мен. След разбора, който направихме, все още Министерството на вътрешните работи охранява единствено три такива лица. И доста разтоварихме системата от този ангажимент ".

Работи се по разнообразни версии за гърмежа, изясни министър Калин Стоянов.

" Предстои започването на процесуално-следствени дейности, защото по протокол би трябвало да измине избран интервал от време след последните гърмежи. Днес ще стане ясно дали следствието ще бъде поето от Следствието. Работи се по няколко версии, само че откакто влязат службите, тогава ще има повече изясненост ", настоя той.

Министър Стоянов: Работи се по разнообразни версии за гърмежа в склада за муниции в Карнобат

Рокадите в Министерство на вътрешните работи

" Въпреки, че измина съвсем месец, откогато встъпих като министър, към момента не е образуван екипа, с който аз ще работя, само че предстоят кадрови и структурни промени ", изясни Министерство на вътрешните работи шефът пред БНР.

" Комисар Антон Златанов е назначен с моя заповед краткотрайно да извършва длъжността шеф на основна дирекция " Гранична полиция " и той към момента извършва тези си функционалности ", разяснява министърът, написа novini.bg.

Министерство на вътрешните работи на война с " войната на пътя "

" Случващото се по пътищата е един от главните цели освен в Министерство на вътрешните работи, само че и в страната... Това, което ние са ангажираме да създадем, е да внесем законодателни промени във връзка с Наказателния кодекс, по този начин и в Закона за придвижване по пътищата. Лично, което аз ще упорствам е да бъде извършена среща околните и роднините на жертви на войната на пътя с представители на обособените парламентарни групи, както и да участва основният прокурор… Всеки ден се прави надзор, много по-сериозен, аз персонално упорствам регионите ръководства и дирекции доста да завишат броя на досъдебните производства, които са при ръководство на МПС след приложимост на алкохол или опиати. Това съгласно мен ще се окаже превантивна мярка за това, което се случва по пътищата ни… ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР